Το HUD κάνει σαρωτικές αλλαγές στο πρόγραμμα αποκατάστασης καταστροφών

1
Το HUD κάνει σαρωτικές αλλαγές στο πρόγραμμα αποκατάστασης καταστροφών

ο Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ Το (HUD) ανακοίνωσε την Τετάρτη μια ριζική αναθεώρηση των προσπαθειών του οργανισμού για την αποκατάσταση των καταστροφών για τη βελτίωση της ανταπόκρισης για τις κοινότητες που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή.

Το HUD έχει διαδραματίσει διευρυμένο ρόλο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, το Τμήμα ιδρύει δύο νέα γραφεία: το Γραφείο Διαχείρισης Καταστροφών (ODM) στο Γραφείο του Αναπληρωτή Γραμματέα και το Γραφείο Ανάκτησης Καταστροφών (ODR) εντός του Γραφείου Κοινοτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Αυτό περιλαμβάνει «δεκάδες» πρόσθετο προσωπικό για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ίδρυσης των γραφείων — και μια επένδυση 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφάλαια Κοινοτικής Ανάπτυξης Μπλοκ Grant-Disaster Recovery (CDBG-DR).

«Τα διατεθέντα κεφάλαια θα βοηθήσουν τις κοινότητες στην Αλάσκα, τη Φλόριντα, το Ιλινόις, το Κεντάκι, το Μιζούρι, την Οκλαχόμα και το Πουέρτο Ρίκο να ανακάμψουν από τις καταστροφές και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα από τις κλιματικές επιπτώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση σε πληθυσμούς χαμηλού και μέτριου εισοδήματος», ανέφερε το HUD. ανακοίνωση για τη μετακόμιση. «Τα κεφάλαια ορίζεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση από καταστροφές, τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη, την αποκατάσταση υποδομών και κατοικιών, την οικονομική αναζωογόνηση και τον μετριασμό, στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Αυτές οι προσπάθειες αναμένεται να βοηθήσουν το HUD να εξορθολογίσει τις προσπάθειες συνεργασίας και να επιτύχει καλύτερα τους στόχους του, δήλωσε το Υπουργείο.

«Αυτά τα βήματα θα εξορθολογίσουν το έργο της υπηρεσίας ανάκαμψης και ανθεκτικότητας από καταστροφές αυξάνοντας τον συντονισμό, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και αυξάνοντας την ικανότητα να λαμβάνει χρηματοδότηση ανάκαμψης στις κοινότητες πιο γρήγορα διευκολύνοντας τον συνεργατικό, διαφανή σχεδιασμό αποκατάστασης καταστροφών με κοινότητες νωρίτερα στη διαδικασία», ανέφερε το HUD.

Αυτές οι προσπάθειες ανακοινώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων από τους ηγέτες του Τμήματος. Η Γραμματέας του HUD Marcia Fudge μίλησε για αυτές τις νέες προσπάθειες κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Τζάκσον του Κεντάκι, μια πολιτεία που πρόσφατα έλαβε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια ανάκαμψης.

Η αναπληρώτρια γραμματέας του HUD Adrianne Todman μίλησε επίσης για τις κινήσεις στο Ft. Myers, Florida, μια πολιτεία όπου οι κοινότητες λαμβάνουν 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια για μια σειρά από καταστροφές που έχουν συμβεί πρόσφατα.

„Το HUD έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά να ανακάμψουν από καταστροφές“, δήλωσε ο Φαντ. «Γνωρίζουμε ότι πολύ συχνά, τα όχι και τόσο προνομιούχα νοικοκυριά υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος των καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα. Θα διασφαλίσουμε ότι έχουν πρόσβαση στους πόρους που χρειάζονται για την ανοικοδόμηση και την ανάκτηση δίκαια. Η σημερινή ανακοίνωση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: η ισότητα είναι στοιχειώδης για το έργο αποκατάστασης καταστροφών του HUD και της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις».

Αυτές οι πρωτοβουλίες ακολουθούν αίτημα του Δεκέμβρη του 2022 για πληροφορίες από το HUD, στο οποίο το Τμήμα ζήτησε τρόπους για την απλοποίηση, τον εκσυγχρονισμό και την πιο δίκαιη κατανομή των κονδυλίων αποκατάστασης λόγω καταστροφών με τη μορφή επιχορηγήσεων CDBG που σχετίζονται με την αποκατάσταση από καταστροφές (CDBG-DR) και τον μετριασμό (CDBG-MIT).

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ένας αυξανόμενος αριθμός μεγάλων καταστροφών έχει επηρεάσει το έθνος και έχει τονίσει τη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης καταστροφών σε ομοσπονδιακό, κρατικό και τοπικό επίπεδο διακυβέρνησης», ανέφερε το HUD. «Το HUD παίζει μεγάλο ρόλο στην προετοιμασία των μετεγκαταστάσεων πληθυσμών, στην αντιμετώπιση των αναγκών στέγασης που σχετίζονται με καταστροφές, στην υποστήριξη [the Federal Emergency Management Agency (FEMA)] με την εκκένωση, τη στέγαση των κατοίκων που υποστηρίζονται από το HUD, την ανάπτυξη προσωρινών λύσεων στέγασης και τον κορυφαίο σχεδιασμό και την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης, βιώσιμης ανάκαμψης της κοινότητας».

Αυτές οι προσπάθειες εμπίπτουν στο α Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα κυκλοφόρησε από το HUD τον Οκτώβριο του 2021 — ένα σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή μέσω ενός εκτελεστικό διάταγμα κατά την πρώτη εβδομάδα της θητείας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Πέρυσι, το HUD ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού με Ομοσπονδιακή Διοίκηση Στέγασης-Η χρηματοδότηση στεγαστικών δανείων θα επιτρέπεται πλέον να αποκτά ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια πλημμύρας. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια επέκτασης των επιλογών των καταναλωτών και προστασίας των δανειοληπτών από τον κορυφαίο τύπο φυσικής καταστροφής σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, η γερουσιαστής Cindy Hyde-Smith (R-Miss.) και τρεις Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί τους πρόσφατα επανεισαχθεί ένα νομοσχέδιο που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους κατόχους ασφάλισης στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλισης Πλημμύρας να έχουν προηγούμενα ποσοστά ασφαλίστρων, έως ότου ο διαχειριστής της FEMA πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. ΕΝΑ προηγούμενη έκδοση εισήχθη πέρυσι αλλά απέτυχε να προχωρήσει.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar