Το Blend εστιάζει στην τεχνολογία, τη μείωση του κόστους καθώς αναφέρει απώλεια 769 εκατομμυρίων δολαρίων

0
Το Blend εστιάζει στην τεχνολογία, τη μείωση του κόστους καθώς αναφέρει απώλεια 769 εκατομμυρίων δολαρίων

Εταιρεία τεχνολογίας στεγαστικών δανείων στην Καλιφόρνια Blend Labs επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους και στην προσέλκυση περισσότερων χρηστών στην πλατφόρμα Blend Builder. Ο στόχος είναι να φέρει την εταιρεία σε κερδοφορία αφού σημείωσε καθαρή ζημία 768,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Η καθαρή ζημία του Blend πέρυσι είναι περισσότερο από τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την ζημία 171,3 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε το 2021. Η εταιρεία τεχνολογίας στεγαστικών δανείων ανέφερε ζημία 82,1 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, αύξηση 13% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021, όταν η εταιρεία σημείωσε καθαρή ζημιά 73,1 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση οικονομικών κερδών της εταιρείας.

„[The year] Το 2022 ήταν μια εξαιρετικά απαιτητική χρονιά για τον κλάδο μας, καθώς συνεχίσαμε να βλέπουμε μια απότομη άνοδο στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων και τη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους για τους πελάτες μας», είπε η Nima Ghamsari στους αναλυτές στην κλήση κερδών της την Πέμπτη.

Η εταιρεία – της οποίας η τεχνολογία λευκής ετικέτας τροφοδοτεί τις εφαρμογές στεγαστικών δανείων στους ιστότοπους μεγάλων δανειστών, όπως Wells Fargo και Τράπεζα των ΗΠΑ – ποντάρει τώρα στην τεχνολογία του και επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους για το 2023. Το Blend δεν ήταν κερδοφόρο από τότε που βγήκε στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2021.

Τα μάτια της είναι πλέον στραμμένα στην ώθηση της υιοθέτησης από τους χρήστες της πλατφόρμας Blend Builder και η εταιρεία κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα την τεχνολογία „composable origination“, η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα προέλευσης.

Οι συνεργάτες του Blend μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τη δημιουργία σύνθεσης μέσω της πλατφόρμας Builder, η οποία παρέχει προκατασκευασμένες ενσωματώσεις με όλες τις κύριες στοίβες τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών — συμπεριλαμβανομένων βασικών τραπεζικών συστημάτων, συστημάτων προέλευσης δανείων, διαχείρισης σχέσεων με πελάτες και διαδικτυακών τραπεζικών πλατφορμών

«Εργαζόμαστε επίσης για να κάνουμε την προσφορά μας για στεγαστικά δάνεια διαθέσιμη στην πλατφόρμα σε όλες τις μελλοντικές μας προσφορές, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε η πλατφόρμα ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών που στοχεύουμε να είμαστε», δήλωσε ο Ghamsari.

Η υιοθέτηση της εργαλειοθήκης LO αυξήθηκε και στα 10 χαρακτηριστικά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους και ο Blend βλέπει αυτή την τάση να συνεχίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2023, εξήγησε ο Ghamsari.

Το πρώτο τρίμηνο, το Blend θα δει το πλήρες όφελος από τις ενέργειες μείωσης του κόστους που έλαβε πέρυσι και τον Ιανουάριο.

Μετά την καθαρή απώλεια 133,98 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του 2022, η Blend μείωσε περίπου το 28% του εργατικού της δυναμικού, — ή περίπου 340 θέσεις εργασίας — τον Ιανουάριο. Από τον Απρίλιο του 2022, η εταιρεία έχει καταργήσει περισσότερες από 780 θέσεις.

Η εταιρεία αναμένει να μειώσει το ετήσιο κόστος εσόδων και λειτουργικών εξόδων κατά περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε βάση εκτός GAAP έως το τέλος του έτους, είπε στους αναλυτές ο Amir Jafari, νέος οικονομικός διευθυντής της Blend.

«Αναμένουμε να δούμε διαδοχική βελτίωση στις λειτουργικές μας ζημίες και πιστεύουμε ότι οι προοπτικές μας για τις λειτουργικές ζημίες του πρώτου τριμήνου μας οδηγούν σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουμε τους στόχους μείωσης των καθαρών λειτουργικών ζημιών για το έτος. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ ότι αναμένω ότι το πρώτο τρίμηνο θα είναι το τελευταίο τρίμηνο της καθαρής λειτουργικής μας ζημίας», δήλωσε ο Jafari.

Τα οικονομικά του Blend

Από τα έσοδα 42,8 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, τα έσοδα του τμήματος πλατφορμών του Blend ανήλθαν στα 29,5 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 19% από έτος σε έτος.

«Η απόδοση της πλατφόρμας μας αντανακλούσε μια πιο απότομη από την αναμενόμενη πτώση της δραστηριότητας δημιουργίας στεγαστικών δανείων σε σύγκριση με τις προηγούμενες προσδοκίες μας. Αναμένουμε ότι αυτό θα μεταφερθεί στο 1ο τρίμηνο του 2023, δεδομένου του χρονικού διαστήματος μεταξύ της χαμηλότερης δραστηριότητας αιτήσεων του 4ου τριμήνου και του χρόνου της χρηματοδότησης του δανείου, όταν αναγνωρίζουμε τα έσοδα», είπε ο Τζαφάρι στους αναλυτές.

Τα έσοδα του τμήματος Title365 ανήλθαν σε 13,3 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 70% από έτος σε έτος.

Η μείωση των εσόδων αντανακλά τη συνεχιζόμενη μείωση του όγκου αναχρηματοδότησης και τη μετάβαση των εσόδων τίτλων με δυνατότητα λογισμικού από το τμήμα Title365 στο τμήμα Blend Platform, σημείωσε η εταιρεία.

Το 2022, τα έσοδα του τμήματος πλατφόρμας του Blend ανήλθαν συνολικά σε 132,0 εκατομμύρια $, σημειώνοντας μείωση 3% σε σύγκριση με το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Τα έσοδα του τμήματος Title365 ανήλθαν συνολικά σε 103,2 εκατομμύρια $, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σύγκριση με το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Παρά την εκπληκτική καθαρή ζημία, ο Jafari σημείωσε την «άφθονη» ρευστότητα της εταιρείας.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το Blend είχε μετρητά, ισοδύναμα μετρητών και εμπορεύσιμους τίτλους συνολικού ύψους 354,1 εκατομμυρίων δολαρίων, με συνολικό ανεξόφλητο χρέος 225 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή του πενταετούς δανείου του Blend. Η ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή 25 εκατομμυρίων δολαρίων της Blend παραμένει ακάλυπτη.

Η Blend αναμένει ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της θα κυμαίνονται μεταξύ 33 και 35 εκατομμυρίων δολαρίων — και τα έσοδα της πλατφόρμας θα είναι μεταξύ 24,5 και 25,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα από τον τίτλο της επιχείρησης αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 8,5 και 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η πρόβλεψη αντανακλά την προσδοκία του Blend ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είναι το χαμηλό σημείο δημιουργίας στεγαστικών δανείων για το έτος.

Από το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Blend θα τροποποιήσει τις παρουσιάσεις εσόδων της.

Η εταιρεία τεχνολογίας στεγαστικών δανείων θα συμπεριλάβει όλα τα καταναλωτικά τραπεζικά προϊόντα της – όπως καταθέσεις, μετοχές στο σπίτι, πιστωτικές κάρτες, προσωπικά δάνεια και πρόσβαση σε συνδρομή στην πλατφόρμα – σε μια ενιαία σειρά καταναλωτικών σουιτών.

Για τις δραστηριότητές της στον τομέα των στεγαστικών δανείων, η εταιρεία θα ενοποιήσει τα έσοδα από τις αγορές και τα πρόσθετα προϊόντα της, όπως το εισόδημα και το κλείσιμο, σε μια ενιαία σειρά υποθηκών, η οποία αντανακλά την εστίασή της στην επέκταση των σχέσεων με τους πελάτες στεγαστικών δανείων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar