
Οι προτεραιότητες ήταν πάντα ένα ουσιαστικό μέρος της ενηλικίωσης για τους περισσότερους από εμάς και μας επιταχύνουν να αγκυροβολήσουμε.
Ο ήρωάς μας της ιστορίας Sanjay είναι ένας 22χρονος από το IIT Guwahati που είναι φοιτητής του MSc.
Κατάγεται από μια αναπτυσσόμενη πόλη της Δυτικής Βεγγάλης και ανήκει σε μια ταπεινή μεσοαστική οικογένεια. Ενδιαφέρεται να διαβάζει και να παίζει παιχνίδια με τους φίλους του.
«Πάντα είχα το προνόμιο να αναζητώ αυτό που ήθελα. Καθώς μεγάλωνα, κατάλαβα ότι δεν φαίνονταν όλα χαρούμενα. Ήξερα ότι έπρεπε να στηρίξω την οικογένειά μου και να τη σταθεροποιήσω από την πλευρά μου. Μου έδωσε το μονοπάτι να δομήσω τους μεγαλύτερους στόχους μου».
Η κατοχή ευθυνών σε νεαρή ηλικία ενισχύει την εμπιστοσύνη και την υπευθυνότητα. Αρθρώνει πώς περιστασιακά ενοχλούνταν και απομακρυνόταν από το σοβαρό μονοπάτι και έκανε λάθη.
«Μεγάλωσα ανακαλύπτοντας πράγματα με τον δύσκολο τρόπο. Ήθελα να μετακομίσω στην Καλκούτα. Πάντα επικεντρωνόμουν στη φυσική καθώς το θέμα με ενέπνευσε και απαντούσε στις περισσότερες ερωτήσεις μου σχετικά με το σκοπό και το ποιοι είναι οι άνθρωποι».

Η μελέτη του σύμπαντος είναι έντονη και αυτό κίνησε το ενδιαφέρον του νεαρού πολεμιστή μας Sanjay να ακολουθήσει τα ίχνη του σύμπαντος και να γνωρίσει την ιστορία του. Όπως λέει και η παροιμία, «Το να ανησυχείς είναι σαν να πληρώνεις ένα χρέος που δεν έχεις», τα πράγματα άρχισαν σιγά-σιγά να καταρρέουν για τον Sanjay καθώς η εστίασή του μετατοπίστηκε.
«Θυμάμαι πώς έχασα τη συμβουλευτική στο κολέγιο και έγινα εισαγωγή σε άλλο κολέγιο. Ήμουν απογοητευμένος για αυτό το περιστατικό και ήξερα ότι μερικοί από τους φίλους μου πέρασαν από καλά κολέγια».
Τα όνειρα του Sanjay ήταν μεγάλα, αλλά πάντα είχε πρόβλημα να δώσει προτεραιότητα σε τι να εστιάσει και πότε. Αυτό του άφησε λιγότερες επιλογές και δύσκολα συναισθήματα. Όταν ολοκλήρωσε το BSc του από ένα αξιοπρεπές κολέγιο, επέστρεψε στο σπίτι.
Τα νύχια της πανδημίας έθεσαν σε κίνδυνο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας και δοκίμασαν την εσωτερική μας δύναμη σε πολλές περιπτώσεις. Ο Sanjay δεν ήταν διαφορετικός, καθώς είχε τα προβλήματά του που τον θόλωναν ξανά.

«Περίμενα να τελειώσει η πανδημία και συνειδητοποίησα έναν επιχειρηματία στο youtube που θα μας μάθαινε πώς να παράγουμε εισόδημα από πολλαπλές πηγές».
Ο Sanjay ξόδεψε τον περισσότερο χρόνο του διαμορφώνοντας ένα σχέδιο για τον εντοπισμό πηγών εισοδήματος και την επένδυση σε πολλαπλούς χώρους. Πίστευε ότι αυτό του έδινε αυτοπεποίθηση και θα έπληττε σε πολλούς άλλους τομείς.
«Γνώρισα για τον ελεύθερο επαγγελματισμό και άρχισα να μελετώ για γνώσεις και εισόδημα και άρχισα να δίνω λιγότερη προσοχή στην εκπαίδευσή μου».
Κατάφερε να μελετήσει σκληρά και να περάσει από το IIT Guwahati για το MSc του. Τα πράγματα φαίνονταν υπέροχα στην αρχή μέχρι που οι ακαδημαϊκοί του επιδεινώθηκαν καθώς ασχολήθηκε αρκετά με πολλά άλλα πράγματα.
«Ήθελα να κάνω πολλά πράγματα όπως να επενδύσω στο χρηματιστήριο, να προετοιμάσω ένα επαγγελματικό μάθημα για φοιτητές στο κανάλι μου στο youtube, να επενδύσω χρόνο στην έρευνά μου για την κοσμολογία και επίσης να επικεντρωθώ στους ακαδημαϊκούς μου».
Ο Sanjay διηγήθηκε πώς αυτό θα τον άφηνε κουρασμένο τις περισσότερες φορές και δεν του έδινε σχεδόν καθόλου ευτυχία και ήθελε να το αλλάξει αυτό. Αυτό ήταν περίπου όταν έμαθε για το YourDOST μέσω μιας συνεργασίας που είχε το κολέγιό του και αποφάσισε να αναζητήσει θεραπεία.
«Η πίεση συνέχιζε να αυξάνεται και η πιθανότητα ενός συμπληρωματικού χαρτιού ήταν μεγάλη. Φοβόμουν το μέλλον και το πώς θα ασχοληθώ με την έρευνα».
Πολλές αμφιβολίες, ερωτήσεις και σκέψεις περικύκλωσαν το κεφάλι του μέχρι που ήρθε στο δρόμο του η σύμβουλος του YourDOST, κα Τρίπθι Σαχ. Το ταξίδι του Sanjay με τρενάκι τον βοήθησε να εξερευνήσει όλες τις περιοχές. Απλώς χρειαζόταν τον σύμβουλό του για να τον καθοδηγήσει καλύτερα.
„Κυρία. Η Τρίπτη ήρθε κοντά μου σαν μεταμφιεσμένος άγγελος και μπόρεσα να ανοιχτώ και να συζητήσω μαζί της τα θέματά μου. Χαράξαμε ένα σχέδιο και άρχισα να επικεντρώνομαι στο να είμαι ψυχικά δυνατός».

Ο Sanjay εξηγεί πώς τον έκανε να κερδίσει την εστίαση και τον βοήθησε να διαχειριστεί το άγχος του με καλύτερο τρόπο. Περιγράφει πώς ο σύμβουλός του του ζήτησε να μην στριμώχνεται με πάρα πολλά πράγματα.
«Μου πρότεινε να αρχίσω να εστιάζω πρώτα στην εκπαίδευση και μετά να αφιερώσω χρόνο σε άλλα πράγματα. Μερικές από τις τεχνικές που με βοήθησε να αποκτήσω περιλαμβάνουν ασκήσεις με την παλάμη, πόσιμο νερό, μετατόπιση της εστίασης σε πιο κρίσιμες και διαλογισμό».
Η αλλαγή ξεκινά όταν μάθουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας για αυτό που είμαστε και ο Sanjay έκανε κάτι παρόμοιο. Ανέφερε πώς όλοι περνούν τα πράγματα και ότι το να κάνει πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα εμπόδισε την πρόοδό του.

«Αποφάσισα να κάνω λιγότερα πράγματα, αλλά με πολλή ποιότητα, αυτό με βοήθησε να ξαναχτίσω την εμπιστοσύνη μου στον εαυτό μου και να προχωρήσω. Τώρα έχω αρχίσει να επικεντρώνομαι στην πορεία μου και να εξερευνώ περισσότερα στο κανάλι μου στο YouTube. Αυτές είναι οι άγκυρές μου».
Ο Sanjay εξήγησε πώς αισθάνεται υπέροχα και βαθμολόγησε τον εαυτό του με 4/5 όσον αφορά το ότι γίνεται καλύτερος. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος προς τη μεταμόρφωση είναι μόλις λίγα σκαλοπατάκια μακριά.
Sanjay’s Warrior Tips:
1. Μπορεί να είστε καλοί στο να βρίσκετε λύσεις στα προβλήματά σας, αλλά εάν πρόκειται για πρόβλημα που σχετίζεται με την ψυχική σας υγεία, είναι σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια.
2. Το πρώτο βήμα για να νιώσεις καλύτερα ξεκινά εδώ.
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '694343250666151', cookie : true, xfbml : true, version : 'v2.2' }); };
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/all.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
function facebookLogin(event) {
FB.login(function(response) {
statusChangeCallback(response, event); }, { scope: 'public_profile,email' } ); }
function statusChangeCallback(response, event){
if (response.status === 'connected') { FB.api('/me', function(response) { console.log('Successful login for: ' + response.name); }); var base64 = "FB "+btoa( response.authResponse.userID + ":" + response.authResponse.accessToken ); ydLogin.loginThroughApp("facebook", base64, event);
} else if (response.status === 'not_authorized') {
console.log('Please log into this app.'); } else {
console.log('Please try again later. Some error occurred'); } }
(function() { var po = document.createElement('script'); po.type="text/javascript"; po.async = true; po.src="https://apis.google.com/js/client:plusone.js?onload=loadGoogleApp"; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
function loadGoogleApp(){
gapi.load('auth2', function(){
if( typeof auth2 == "https://yourdost.com/blog/2022/11/undefined"){ auth2 = gapi.auth2.init({ client_id: '814908618788-85i3vn1p9perd664ghvjv2ci13tms661.apps.googleusercontent.com', }); } attachSignin(document.getElementById('googleLogin'), "simple-login"); attachSignin(document.getElementById('EgoogleLogin'), "simple-login"); elements = document.getElementsByClassName("PdfgoogleLogin") jQuery.each(elements, function(index){
attachSignin(elements[index], "yes"); })
attachSignin(document.getElementById('MobPdfgoogleLogin'), "mob-yes"); }); } function attachSignin(element, isClicked) {
var self = this ; var post_id = ''; if(jQuery(element).parents(".download-wrap").length > 0){
post_id = element; } if(jQuery(element).parents().hasClass("mob-social-login")){
post_id = element; } if(isClicked == "simple-login"){ isClicked = element; } auth2.attachClickHandler(element, {}, function(googleUser) { window.googleInfo = googleUser ; var gUserID = googleUser.getBasicProfile().getId(); var gUserEmail = googleUser.getBasicProfile().getEmail(); var oauthToken = '';//googleUser.hg.access_token ; for( var key in window.googleInfo ){
if( typeof window.googleInfo[key].access_token != "https://yourdost.com/blog/2022/11/undefined" ) {
oauthToken = window.googleInfo[key].access_token; } } var base64 = 'GPLUS '+btoa( gUserID+"__"+gUserEmail + ":" + oauthToken ); ydLogin.loginThroughApp("google", base64, isClicked, post_id); }, function(error) {
console.log(JSON.stringify(error, undefined, 2)); } ); } function resizeImage(div) {
var img = jQuery(div); var divwidth = jQuery(div).parent().width(); var divheight = 0.5*divwidth; img.css({ 'width' : divwidth + 'px', 'height' : divheight + 'px' }) } function resizeFtImage(div) {
var img = jQuery(div); var divwidth = jQuery(div).parent().width(); var divheight = 0.7*100; if(jQuery(window).width() < 600){ divheight = 0.5*100; } img.css({ 'width' : 100 + '%', 'height' : divheight + '%' }) }