Καλύπτει το Medicare το ασθενοφόρο; Εκκένωση με ελικόπτερο

1
Καλύπτει το Medicare το ασθενοφόρο;  Εκκένωση με ελικόπτερο

Τι γίνεται αν χρειαστώ εκκένωση με ιατρικό ελικόπτερο κατά την πεζοπορία;

Δυστυχώς, το Medicare δεν καλύπτει το ασθενοφόρο. Θα πιστεύατε ότι τα 3/4 των Αυστραλών πιστεύουν αυτόν τον μύθο, εις βάρος μας;

Στα αστικά μας περιβάλλοντα ασθενοφόρο σημαίνει τους τυπικούς τέσσερις τροχούς και τα φώτα που αναβοσβήνουν. Ωστόσο, όταν είμαστε έξω σε άγρια, υπέροχα και απομακρυσμένα μέρη για περιπέτειες, σημαίνει επίσης το ιπτάμενο ελικόπτερο ασθενοφόρο και τη δυνατότητα εκκένωσης. Στην Αυστραλία, το μέσο ελάχιστο κόστος ενός οδικού ασθενοφόρου είναι περίπου 1.000 $ και δεν είναι ασυνήθιστο το κόστος εκκένωσης με ιατρικό ελικόπτερο να είναι πάνω από 10.000 $.

Καλύπτει το Medicare το ασθενοφόρο

Ναι, αυτό είναι σωστό – εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσετε το δικό σας ελικόπτερο (ή δύο), τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύψετε το ασθενοφόρο όταν κάνετε πεζοπορία ή πεζοπορία στην Αυστραλία.

Αν είσαι αρκετά τυχερός να ζεις Κουίνσλαντ εισαι ευλογημενος! Είστε καλυμμένοι στην Αυστραλία για ασθενοφόρο.

Κάτω μέσα Τασμανία, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα για τους Taswegians όταν ταξιδεύουν διακρατικά. Αν και έχουν μια αμοιβαία συμφωνία ambo (η οποία δεν περιλαμβάνει SA ή QLD, με τη NSW υπό εξέταση), δεν καλύπτει ασθενοφόρο ή ελικόπτερο εκκένωση (αν και καλύπτονται για αυτό μέσα στο νησί της μηλιάς).

Εάν είστε κάτοχος συνταξιοδοτικής κάρτας, μπορεί να εξαιρεθείτε, επομένως επικοινωνήστε με την αρμόδια κρατική υπηρεσία ασθενοφόρων.

Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές σας για κάλυψη ασθενοφόρου ελικοπτέρου στην Αυστραλία;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι να ακολουθήσετε:

1. Εγγραφείτε σε μια κρατική υπηρεσία ασθενοφόρων

Εάν ζείτε στις ακόλουθες περιοχές, μπορείτε να αγοράσετε μια συνδρομή στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων στην πολιτεία σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τις υπηρεσίες ελικοπτέρων και όταν ταξιδεύετε διακρατικά:

2. Βγάλτε την κάλυψη του ασθενοφόρου από έναν ιδιωτικό ασφαλιστή υγείας

  • Ελεγχος: σας καλύπτει το συμβόλαιο για διακρατικά ταξίδια;
  • Ελεγχος: καλύπτει την εκκένωση με ελικόπτερο;
  • Ελεγχος: καλύπτει η πολιτική πεζοπορία/πεζοπορία/πεζοπορία; (Αυτές οι δραστηριότητες συνήθως περιλαμβάνονται, αλλά ορισμένες πολιτικές μπορεί να τις αντιμετωπίζουν ως Δραστηριότητα περιπέτειας που θα χρειαζόταν μια προαιρετική επιπλέον κάλυψη).

3. Αγοράστε εγχώρια ταξιδιωτική ασφάλιση για εφάπαξ ή ετήσια ταξίδια

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα εκεί έξω όσον αφορά την κάλυψη και την ασφάλιση ασθενοφόρων στην Αυστραλία. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε όλα τα ψιλά γράμματα και να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό εξώφυλλο… για εσάς. Στην έρευνα αυτής της ιστορίας, ανακάλυψα ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης στην Αυστραλία, ΔΕΝ καλύπτει ιατρικά έξοδα για εγχώρια ταξιδιωτική ασφάλιση, επομένως φροντίστε να αναζητήσετε μια που να το κάνει και ότι καλύπτει την εκκένωση ιατρικών ελικοπτέρων.

Η σημασία να μην εισέρχεστε σε κλειστούς χώρους

Η ύπαρξη ασφάλισης είναι ένα πράγμα, αλλά η διασφάλιση ότι κάνετε το σωστό είναι άλλο. Γνωρίζατε ότι εάν εισέλθετε σε μια περιοχή που είναι κλειστή από τον διαχειριστή γης (δηλ. μια κλειστή περιοχή σε ένα Εθνικό Πάρκο), ότι η ασφάλειά σας δεν θα σας καλύψει εάν τραυματιστείτε;

«Εάν οι άνθρωποι έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση, εγχώρια ή διεθνή και εισέρχονται σε μια περιοχή που είναι κλειστή από τις αρχές και συμβεί κάτι, δεν θα καλύπτονται από την ταξιδιωτική τους ασφάλεια».

Lisa Kable, Ασφαλιστικό Συμβούλιο της Αυστραλίας

Ναι, έτσι είναι. Σε περιόδους μετά από πυρκαγιά ή όπου υπάρχουν ζημιές σε ίχνη, όπως σε κατολίσθηση, τα Εθνικά Πάρκα ή οι περιοχές του Δήμου είναι συχνά κλειστά. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να εισέλθετε σε αυτά ενώ είναι κλειστά (ακόμα και για αυτό που μπορεί να φαίνεται νόμιμος λόγος), εάν κάτι πάει στραβά, το κόστος μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από απλώς τραυματισμό ή χρόνο για αποκατάσταση.

Παρακαλώ σημειώστε: Αυτό το άρθρο αφορά την κάλυψη για Αυστραλούς, επομένως εάν ταξιδεύετε εδώ ή δεν είστε κάτοικος, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση σας καλύπτει για πεζοπορία και εκκένωση με ελικόπτερο, μαζί με οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε.

Χρήσιμοι πόροι:

Άλλες σχετικές ιστορίες:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar