Η CFPB ξεκινά έρευνα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές μεσιτείας δεδομένων

0
Η CFPB ξεκινά έρευνα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές μεσιτείας δεδομένων

ο Γραφείο Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών (CFPB) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκινά μια έρευνα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές των εταιρειών μεσιτείας δεδομένων για να μάθει εάν ο αντίκτυπός τους στους καταναλωτές μπορεί να ενημερώσει τη σχεδιαζόμενη δημιουργία κανόνων βάσει του νόμου περί δίκαιης αναφοράς πιστώσεων (FCRA).

Μέσα στο αίτημα για πληροφορίες (RFI), η CFPB προσπαθεί να μάθει το πλήρες φάσμα των μεσιτών δεδομένων, τις επιχειρηματικές πρακτικές τους, τις πιθανές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των καταναλωτών και εάν όλοι λειτουργούν με το ίδιο σύνολο κανόνων, ανέφερε το Γραφείο.

«Αυτό το αίτημα είναι μια ευκαιρία για το κοινό να μοιραστεί σχόλια σχετικά με εταιρείες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων και στην οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση της RFI. „Αυτά τα σχόλια θα ρίξουν φως στην τρέχουσα κατάσταση μιας βιομηχανίας που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό εκτός κοινής γνώμης και θα ενημερώσει το μελλοντικό έργο της CFPB για να διασφαλίσει ότι αυτές οι εταιρείες συμμορφώνονται με την ομοσπονδιακή νομοθεσία.“

Ο διευθυντής της CFPB, Rohit Chopra, δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο για να καθοριστεί εάν η FCRA έχει πιο συγκεκριμένες εφαρμογές στις επιχειρηματικές πρακτικές μεσιτείας δεδομένων.

«Οι σύγχρονες πρακτικές παρακολούθησης δεδομένων επέτρεψαν στις εταιρείες να αιωρούνται πάνω από τις ψηφιακές μας ζωές και να δημιουργούν έσοδα από τα πιο ευαίσθητα δεδομένα μας», είπε ο Chopra. «Η έρευνά μας θα ενημερώσει εάν οι κανόνες βάσει του νόμου περί δίκαιης αναφοράς πιστώσεων αντικατοπτρίζουν αυτές τις πραγματικότητες της αγοράς».

Η FCRA, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο το 1970 και υπογράφηκε σε νόμο από τον Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, έχει σκοπό να προστατεύσει τους καταναλωτές από τη συμπερίληψη εσκεμμένα λανθασμένων ή ανακριβών δεδομένων πιστωτικών αναφορών. Η FCRA ρυθμίζει τη συλλογή, τη διάδοση και τη χρήση πληροφοριών καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών καταναλωτικής πίστης, και επιβάλλεται από φορείς συμπεριλαμβανομένου του CFPB και του Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

Επειδή οι μεσιτείες δεδομένων θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο σε οικονομικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς νέας κατοικίας, η CFPB θέλει να αξιολογήσει εάν οι πληροφορίες που συλλέγονται από τις μεσιτείες δεδομένων θα μπορούσαν να πωληθούν σε εταιρείες που θα επηρεάσουν την ικανότητα του καταναλωτή να έχει πρόσβαση σε πίστωση.

«Η δημόσια συνεισφορά θα ρίξει φως στην τρέχουσα κατάσταση μιας παγκόσμιας βιομηχανίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό εκτός κοινής θέας και θα ενημερώσει το μελλοντικό μας έργο για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι εταιρείες συμμορφώνονται με τους ομοσπονδιακούς νόμους περί χρηματοοικονομικών καταναλωτών—συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, [FCRA] και ο νόμος περί χρηματοοικονομικής προστασίας των καταναλωτών», ανέφερε η CFPB σε ανακοίνωσή της.

Το RFI θα δημοσιευτεί στο Ομοσπονδιακό Μητρώο και θα παραμείνει ενεργό έως τις 13 Ιουνίου.

Η CFPB εξέδωσε επίσης πρόσφατα μια RFI σχετικά με τους κανόνες του Κανονισμού Ζ για τη δημιουργία στεγαστικών δανείων και στόχευσε σε αυτό που αποκαλεί «άχρηστα τέλη» που εισπράττονται από τους υπευθύνους παροχής στεγαστικών δανείων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar