ο Γραφείο Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών (CFPB) την Παρασκευή απηύθυνε επίσημο αίτημα για σχολιασμό καθώς διενεργεί επανεξέταση των κανόνων του Κανονισμού Ζ για τη δημιουργία στεγαστικών δανείων. Η CFPB επιδιώκει να κατανοήσει τον οικονομικό αντίκτυπο που έχουν οι κανόνες στις μικρότερες επιχειρήσεις στον χώρο των στεγαστικών δανείων.
Ο κανονισμός Z είναι ένας κανόνας ευρείας βάσης που εφαρμόζει τον νόμο Truth in Lending Act (TILA), επιβάλλοντας απαιτήσεις σε διάφορες πτυχές των εργασιών στον χώρο των στεγαστικών δανείων, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης από τον εκδότη δανείου. αδειοδότηση εκδότη δανείου· διαδικασίες συμμόρφωσης για ιδρύματα θεμάτων· υποχρεωτικές κατευθυντήριες γραμμές διαιτησίας· και τη χρηματοδότηση της ενιαίας ασφάλισης πιστώσεων με ασφάλιστρα.
«Στο πλαίσιο αυτής της αναθεώρησης, το Προεδρείο ζητά σχολιασμό σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο των Κανόνων Παραγωγής Δανείου στις μικρές οντότητες», ανέφερε η CFPB σε μια ανακοίνωση. «Αυτά τα σχόλια μπορούν να βοηθήσουν το Γραφείο να καθορίσει εάν οι Κανόνες του Παραγωγέα Δανείου θα πρέπει να συνεχιστούν χωρίς αλλαγή, ή να τροποποιηθούν ή να ακυρωθούν για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε σημαντική οικονομική επίπτωση των κανόνων σε σημαντικό αριθμό τέτοιων μικρών οντοτήτων, σύμφωνα με τους δηλωμένους στόχους της ισχύουσας Ομοσπονδιακής καταστατικό.»
Το νέο αίτημα για σχολιασμό ζητά τη συμβολή των ενδιαφερομένων σε πέντε βασικά σημεία, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε η CFPB: συνεχής ανάγκη για τους κανόνες. πολυπλοκότητα των κανόνων· ο βαθμός στον οποίο οι κανόνες επικαλύπτονται, αντιγράφουν ή συγκρούονται με άλλους ομοσπονδιακούς ή (σε ορισμένες περιπτώσεις) πολιτειακούς κανόνες· πώς η τεχνολογία ή οι συνθήκες της αγοράς έχουν επηρεάσει τη συνεχιζόμενη επιβολή των κανόνων· και κάθε άλλη σχετική πληροφορία.
Ο διευθυντής της CFPB, Rohit Chopra, είπε στο αίτημα ότι, σύμφωνα με την εμπειρία του Προεδρείου, «υπάρχει μικρή επικάλυψη, επικάλυψη ή σύγκρουση μεταξύ των Κανόνων Προέλευσης Στεγαστικού Δανείου του Κανονισμού Z και των ομοσπονδιακών, κρατικών ή άλλων κανόνων».
Η CFPB είπε ότι διενεργεί αυτήν την αναθεώρηση σύμφωνα με την ενότητα 610 του νόμου περί κανονιστικής ευελιξίας, η οποία υπαγορεύει «ότι κάθε οργανισμός θα δημοσιεύει στο Ομοσπονδιακό Μητρώο ένα σχέδιο για την περιοδική αναθεώρηση των κανόνων που εκδίδονται από τον οργανισμό που έχουν ή θα έχουν σημαντική οικονομική αντίκτυπο σε σημαντικό αριθμό μικρών οντοτήτων».
Η περίοδος δημοσίων σχολίων θα διαρκέσει 45 ημέρες μετά τη δημοσίευση του αιτήματος στο Ομοσπονδιακό Μητρώο, κάτι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Στο μεταξύ, τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν σχόλια σε μια εξειδικευμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με „Docket No. CFPB2023-0017“ στη γραμμή θέματος ή μέσω της ομοσπονδιακής πύλη διαμόρφωσης κανόνων.
Η υποβολή σχολίων μέσω παραδοσιακού ταχυδρομείου είναι επίσης δυνατή, αλλά ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική υποβολή.