Η ακρόαση της CFPB υπογραμμίζει τον κομματικό διχασμό σχετικά με την αποστολή της υπηρεσίας

1
Η ακρόαση της CFPB υπογραμμίζει τον κομματικό διχασμό σχετικά με την αποστολή της υπηρεσίας

ο Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Η Υποεπιτροπή Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων και Νομισματικής Πολιτικής πραγματοποίησε ακρόαση την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το εάν η Γραφείο Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών (CFPB) θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε σχέση με την αποστολή της.

Ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Αντιπρόσωπος Andy Barr (R-KY) χρησιμοποίησε τις εισαγωγικές παρατηρήσεις για να σημειώσει ότι η υπηρεσία στερείται εποπτείας που είναι σύμφωνη με άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ενώ στοχεύει τον διευθυντή της CFPB Rohit Chopra για τις ενέργειες επιβολής που ακολουθήθηκαν από τότε που ανέλαβε η Chopra.

„[Director Chopra] έχει ενεργήσει συνήθως μονομερώς και αυθαίρετα, συχνά εκτός οποιασδήποτε νομοθετικής εντολής, χωρίς να εμπλακεί στη θέσπιση κανόνων σύμφωνα με τον Νόμο περί Διοικητικών Διαδικασιών (APA) και ακόμη και μερικές φορές χωρίς δικαστική απόφαση», είπε ο Barr. «Αυτό οδήγησε στο να γίνει η CFPB η πιο ανεξέλεγκτη, ακατάσχετη υπηρεσία σε ολόκληρη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Το μέλος της κατάταξης, Δημ.

„[R]Περίπου το 80% των πολιτών των ΗΠΑ που ερωτήθηκαν υποστηρίζουν την CFPB και θέλουν η υπηρεσία να συνεχίσει τη δουλειά της», είπε ο Φόστερ. «Οι φίλοι μου σε όλο τον διάδρομο θα ήταν φρόνιμο να ακούσουν τους ψηφοφόρους τους και να εργαστούν με δικομματικό τρόπο για να βελτιώσουν πραγματικά την CFPB και όχι να την μειώσουν ή να την καταργήσουν. Καθώς οι αμερικανικές οικογένειες αναδύονται από τους αγώνες της πανδημίας, δεν είναι τώρα η ώρα να αποδυναμωθεί η προστασία των καταναλωτών».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν πέντε μάρτυρες, μεταξύ των οποίων American Financial Services Association Διευθύνων Σύμβουλος Bill Himpler, Patomak Global Partners Διευθύνων Σύμβουλος Μπράιαν Τζόνσον και ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον. Δικηγόροι από τη δεξιά πλευρά Pacific Legal Foundation και το Ινστιτούτο Ανταγωνιστικών Επιχειρήσεων παρείχε επίσης μαρτυρία.

Τέσσερις από τους πέντε μάρτυρες υποστήριξαν ότι το Γραφείο λειτουργούσε εκτός της δικαιοδοτικής αρχής που περιγράφεται στον νόμο Dodd–Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act, τον νόμο που ίδρυσε την CFPB. Ο Τζόνσον ανέφερε 30 περιπτώσεις στις οποίες υποστήριξε ότι η CFPB ενήργησε εκτός των αρμοδιοτήτων της, ενώ η εισαγγελέας του Νομικού Ιδρύματος Ειρηνικού, Τζέσικα Τόμσον, είπε ότι πολλές ενέργειες που έλαβε το Γραφείο υπονομεύουν την αποστολή του για την προστασία των καταναλωτών.

«Ελεύθερη από την επίβλεψη και τη λογοδοσία που συνοδεύει τη διαδικασία πιστώσεων του Κογκρέσου, η CFPB μπορεί να αποφύγει τη διαδικασία θέσπισης κανόνων APA χρησιμοποιώντας εντολές συναίνεσης ως προηγούμενες οδηγίες προς τα ρυθμιζόμενα ιδρύματα», είπε. «Η χρήση των εντολών συναίνεσης από την CFPB με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει συνταγματικές ανησυχίες για τη δέουσα διαδικασία, υπονομεύει[s] το κράτος δικαίου και θα περιορίσει την πρόσβαση των καταναλωτών στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Ο Γενικός Εισαγγελέας Έλισον υπερασπίστηκε το Προεδρείο, χρησιμοποιώντας το χρόνο του για να περιγράψει την CFPB ως κρίσιμο εταίρο στις προσπάθειες της πολιτείας του να προστατεύσει τους καταναλωτές.

«Πολιτεία όπως η Μινεσότα υπηρέτησαν ιστορικά στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την προστασία των καταναλωτών από δόλιες και καταχρηστικές πρακτικές και για πάνω από μια δεκαετία η CFPB έχει λειτουργήσει ως κρίσιμος εταίρος επιβολής για εμάς στις προσπάθειές μας», είπε ο Έλισον. «Αυτό σκόπευε το Κογκρέσο όταν δημιούργησε την CFPB ως απάντηση στην οικονομική κρίση του 2008, και έτσι θα έπρεπε να παραμείνει».

Στην ακρόαση συζητήθηκε επίσης μια σειρά από εννέα προτεινόμενους νόμους που θα βοηθούσαν στην εξυπηρέτηση του δηλωμένου στόχου της «μεταρρύθμισης» του Προεδρείου, όλοι που προτάθηκαν από μέλη της Βουλής των Ρεπουμπλικανών. Αυτά περιλαμβάνουν πρόταση για τη δημιουργία «Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης» εντός της CFPB. πρόταση για την κατάργηση των διατάξεων που χρηματοδοτούν την CFPB χρησιμοποιώντας μεταφορές από την Federal Reserve· πρόταση για τη δημιουργία χωριστού Γραφείου Γενικού Επιθεωρητή για την CFPB· και ελάχιστες πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε προτεινόμενη θέσπιση κανόνων από την CFPB.

Οι προτεινόμενοι νόμοι είναι απίθανο να προχωρήσουν πέρα ​​από τη Βουλή λόγω του δημοκρατικού ελέγχου της Γερουσίας και του Λευκού Οίκου. Κατάταξη μέλους της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, Αντιπρόσωπος Maxine Waters (D-Calif.) εξέδωσε κοινή δήλωση με τον γερουσιαστή Sherrod Brown (D-Ohio), Πρόεδρο της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, την ίδια ημέρα που πραγματοποιήθηκε η ακρόαση.

«Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση προς όφελος των καταναλωτών. είναι μια άλλη σελίδα που βγαίνει από το ίδιο βιβλίο των Ρεπουμπλικανών που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει την CFPB και το έργο της για την ενδυνάμωση των καταναλωτών», ανέφεραν οι νομοθέτες. «Η CFPB έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την υποστήριξη των καταναλωτών, την καταπολέμηση των διακρίσεων και των άχρηστων προμηθειών, την υποχρέωση λογοδοσίας μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για επανειλημμένη βλάβη των καταναλωτών και πολλά άλλα».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar